Jasper Swierstra

Hallo!

Ik ben Jasper Swierstra, en ik promoveer sinds november 2009 aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Ik doe daar onder andere onderzoek naar het werkingsmechanisme van de nieuwe antibiotica die in Leiden geïdentificeerd en gezuiverd worden, en ook hoe bacteriën reageren op deze nieuwe stoffen.

Hiervoor heb ik Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht gestudeerd. Mijn afstudeerrichting heette "Immunity and Infection" en richtte zich voornamelijk op het menselijke immuunsysteem, ziekteverwekkers en de interacties hiertussen.

Ik heb tijdens mijn Master studie naast verscheidene vakken gevolgd, gewerkt aan verschillende onderwerpen: een 9 maanden stage bij de afdeling Virologie van de Faculteit Diergeneeskunde naar torovirussen die ontstekingen in de darmen van paarden, koeien, varkens en soms mensen veroorzaken, een 6 maanden stage bij Moleculaire Immunologie naar de transcriptiefactor FoxP3 die belangrijk is in het remmen van immuunresponsen en een scriptie geschreven bij Microbiologie over de interactie tussen de eiwitten van bacteriële zweepstaartjes en ons immuunsysteem.

Terug naar overzicht