Pers

Persberichten, nieuwsberichten en beeldmateriaal over Antibiotica Gezocht!

Radio- en televisieoptredens

Gilles van Wezel beantwoordt de kettingvraag bij Hoe?Zo! Radio (14 juni 2012)
Hoe gaan we momenteel de resistentie voor antibiotica tegen? En hoe vinden we nieuwe vormen om vervelende bacteriën tegen te gaan? Gilles van Wezel, hoogleraar Moleculaire Biotechnologie aan de Universiteit Leiden legt uit waarom we ons niet al te veel zorgen hoeven te maken, maar wel alert moeten blijven.

5op2 uitzending: Kunnen we straks doodgaan aan een simpele blaasontsteking of andere infectie? (2 maart 2012)

In 5op2 luidt Jan Kluytmans, arts en microbioloog aan het VUMC, de noodklok. 'Als er binnen tien jaar een uitbraak is van een of andere resistente bacterie, dan lopen wij een serieus gevaar. Dat komt doordat er geen doeltreffende antibiotica zijn voor bepaalde bacteriën die ons heel erg ziek kunnen maken of zelfs dodelijk zijn'. Teamcaptain Gilles van Wezel was te gast om te praten over antibiotica en resistentie.

Finale presentaties Academische Jaarprijs 2011

Bekendmaking winnaars Academische Jaarprijs 2011

Promotiefilmpje Antibiotica Gezocht!

Dennis Claessen bij QMusic over Team Leiden, medicijn tegen EHEC? (1 juni 2011)
Via Twitter kreeg @TeamLeiden contact met de DJ's van QMusic. Dennis Claessen vertelt over Team Leiden en de zoektocht naar antibiotica en hoe studenten daarmee kunnen helpen.

Gilles van Wezel in Hoe?Zo! Radio over EHEC-bacterie en Team Leiden (31 mei 2011)
Gilles van Wezel vertelt in het radio programma Hoe?Zo! over de doelstelling van Team Leiden. Resistente bacteriën zoals de EHEC-bacterie rukken op en de zoektocht naar antibiotica is van groot belang! (vanaf 21:45 minuut).

Labyrint aflevering: Antibiotica: Een race tegen de klok (1 februari 2011)

Nog geen honderd jaar na de ontdekking van penicilline, het eerste antibioticum, is er een einde gekomen aan het Gouden Tijdperk in de geneeskunde. Want steeds meer bacteriën worden resistent tegen antibiotica. Als er niet ingegrepen wordt kunnen we in de toekomst dood gaan aan een eenvoudige blaasontsteking. In deze aflevering komt Gilles van Wezel aan het woord maar teamlid Hua Zhu is ook te bewonderen, mét een prachtige collectie aan Streptomyces (vanaf 15:00min).