Workshop “Medicijnen in de aanval”

Geplaatst op: 18 06 2012

Naar aanleiding van het project Antibiotica Gezocht! heeft Technolab een nieuwe workshop voor scholen ontwikkeld met als onderwerp medicijnen. De leerlingen onderzoeken en ontdekken van alles over medicijnen, bijvoorbeeld dat antibiotica niet tegen alle ziektes werken. Ze leren werken met microscopen en doen chemische proeven. En ooit gehoord van geneeskrachtige kruiden? Na deze workshop zeker!

De workshop wordt in januari 2013 gegeven aan 20 klassen (groep 8). Als afsluiting is er een college op 24 januari 2013 met alle 20 klassen in een collegezaal van het Gorlaeus laboratorium.

Inschrijven

Inschrijven of meer informatie? Neem contact op met Technolab: technolableiden@xs4all.nl of bel naar 071 – 7370270.

Technolab

Technolab organiseert workshops en projecten voor schoolklassen en jonge mensen van 4 tot 15 jaar, waarin zij op speelse wijze leren over techniek en natuurwetenschap. Zij leren door onderzoeken en ontwerpen en ontdekken daarbij hun eigen talenten. Stagiairs van verschillende MBO en H(B)O opleidingen leren “on the job” lessen te geven en te maken. Technolab Leiden opereert in en vanuit een laboratorium vol ontdekmateriaal in de inspirerende omgeving van Museum Boerhaave.