Opening MicroSafari in Museum Boerhaave

Geplaatst op: 24 05 2012

Op woensdag 16 mei is in Museum Boerhaave de MicroSafari geopend, een interactieve audiotour over infectieziektes, antibiotica en antibioticaresistentie. De teamcaptain van Antibiotica Gezocht!, Gilles van Wezel, verrichtte in het Anatomisch Theater in het museum de officiële opening. Onder het genot van bijzondere petrischaal hapjes gingen de gasten na de opening op MicroSafari. Bekijk de foto's op onze facebook pagina.

Op MicroSafari

De MicroSafari audiotour staat stil bij objecten uit de collectie van Museum Boerhaave die verband houden met infectieziektes, antibiotica of antibioticaresistentie. Bezoekers kunnen tijdens het volgen van de vaste museumroute audiofragmenten beluisteren en filmpjes bekijken van specialisten op dit onderzoeksgebied. Het audioapparaat is gratis te leen bij de informatiebalie van Museum Boerhaave. Voor elke MicroSafari bezoeker is er een begeleidend boekje beschikbaar.

Tuberculosehuisje

De tour eindigt in een tuberculosehuisje. Vóór de ontdekking van geschikte antibiotica was het kuren in sanatoria of TBC-huisjes de enige behandeling tegen deze gevaarlijke bacteriële infectieziekte. Zonlicht en frisse lucht waren de enige remedie.

Academische Jaarprijs

Team Antibiotica Gezocht! won in 2011 de Academische Jaarprijs. Deze prijs is bestemd voor het populariseren van wetenschappelijk onderzoek. De MicroSafari is gerealiseerd met een deel van het prijzengeld van de Academische Jaarprijs.