College “Medicijnen in de Aanval!”

Geplaatst op: 28 01 2013

Ruim 300 leerlingen uit groep 6, 7 & 8 volgden op donderdag 24 januari een bijzonder college over antibiotica aan de Universiteit Leiden.

Voorafgaand hieraan hadden de leerlingen bij Technolab een workshop gevolgd waarin zij van alles over medicijnen onderzochten en ontdekten, bijvoorbeeld dat antibiotica niet tegen alle ziektes werken. Ook leerden ze werken met microscopen en maakten ze hun eigen geneeskrachtige zalf.

Als afsluiting van de workshop bezochten de klassen op 24 januari de Universiteit Leiden. De leerlingen kregen daar een afwisselend en actief college van professor Gilles van Wezel en twee eerstejaarsstudenten. In een van de grootste collegezalen van de Universiteit Leiden leerden de leerlingen nog meer over de wondere microwereld. Met de danspassen van de Super-Antibiotica hiphop werd het college afgesloten. Een unieke en leerzame ervaring in de collegebanken!

De Super-Antibiotica Hiphop is ontwikkeld door Sylvie Hofman en Robin Kleian en maakt onderdeel uit van hun masterspecialisatie Science Communication & Society. De dansers zijn van dansschool LTD.